Kiemelt híreink

Strasbourgban bizonyítanák be, hogy jogsértés érte a gyergyószentmiklósiakat

Mivel intézményvezetőként nem fordulhatnak az Emberi Jogok Európai Bíróságához, magánszemélyként pereli be a román államot tíz gyergyószentmiklósi személy: Nagy Zoltán jelenlegi és Mezei János korábbi polgármester, több jelenlegi és korábbi önkormányzati képviselő, valamint a Székely Nemzeti Tanács helyi szervezetének tagjai.

Bővebben:

Zászlóper az Emberi Jogok Európai Bíróságán

A támogató íveket még alá lehet írni a hónap folyamán

Bővebben:

Tudose-nyilatkozat – Egyes román publicisták is bírálták az akasztással fenyegetőző román kormányfőt

A román parlamenti pártok és politikusok hallgatása közepette elsőként a bukaresti ellenzéki média két ismert publicistája emelt szót román részről Mihai Tudose kormányfő kijelentése ellen, aki akasztással fenyegetőzött az erdélyi magyar pártok közös autonómiaköveteléseit kommentálva.

Bővebben:

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

A sic.hu-t ajánljuk a székelyföldi cégek, egyesületek és magánszemélyek figyelmébe!

A romániai honlapot üzemeltetők a napokban kaptak egy levelet, amiben az illetékes szakhatóság tájékoztatja, hogy jövőtől a .ro végződésű nevekért éves bért kell fizetnie még annak is, aki korábban elég jelentős összegért elvileg végleg megvásárolta azon név használati jogát. Ez nyilván nem tisztességes, ugyanakkor egy alkalom arra, hogy a székelyföldi honlap-tulajdonosok elgondolkozzanak azon, hogy egyáltalán ragaszkodnak-e ahhoz, hogy az interneten romániaiként (rosszabb esetben románként) tartsák számon őket. Adott ugyanis a lehetőség arra, hogy pontosabban megjelöljék hovatartozásukat, azt, hogy így vagy úgy de elsősorban székelyek, Székelyföldhöz kötődnek.

Ebből a célból a Székelyföldért Társaság már évekkel korábban elérhetővé tette a sic.hu végződésű honlapneveket, ráadásul tavaly óta - köszönhetően támogatóinknak - ez ingyenes, tehát sem bejegyzési, sem éves bérleti díjat nem kell értük fizetni. Most, amikor minden .ro végződésű honlapnév-tulajdonosnak döntenie kell a hogyan továbbról, arra bíztatjuk tehát azokat, akiknek bármilyen székely kötődésük van, hogy fontolják meg, s mintsem hogy évente újabb pénzösszegeket fizessenek lényegében a román államnak, inkább éljenek az általunk felkínált ingyenes lehetőséggel, hisz így duplán nyernek, nem csak pénzt spórolnak meg, hanem hovatartozásukat is pontosabban megjelölik már a honlapjuk nevével.

Nem kell más tenniük, mint ellátogatni a www.sic.hu honlapra, s ott a "Honlapok" menüben megtalálnak minden további útmutatást, szükség esetén pedig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen munkatársaink is rendelkezésükre állnak. Rajta hát, aki székely, az váltson sic.hu-ra!

Érd, 2017.12.15.

György-Mózes Árpád

elnök

Székelyföldért Társaság

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés