Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

1909. november 7-én született Gyergyószentmiklóson, gyergyóremetei származású,, jogtörténész, író.

Budapesten, Párizsban és Berlinben tanult, 1931-ben ügyvédi diplomát szerzett, a második világháborúban tüzérhadnagyként vett részt. 1947-ben három kötetben írta meg Erdély jogtörténetét. Számos nemzetközi kongresszuson tart jogtörténeti előadásokat. Műfordító munkája is jelentős, csaknem száz nyelv irodalmából jelentek meg versfordításai. Legjelentősebb munkája a Székelyek nyomában című műve, társszerzője a Székely Művelődés évszázadai, az Utazások Erdélyben és a Panoráma Románia Útikönyvének.

Alapító tagja az 1983-ban alakult Budapest és környéke Székelykörnek.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés