Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

1795. január 15-én született Bölönben, író, műfordító, utazó és művelődésszervező.

Kolozsváron jogot végzett, majd jegyzőként dolgozott. Magyarra fordította Schiller műveit, megalapította az első magyar hitelszövetkezetet, elkezdte Erdély történetének a megírását. 1830-32 között nyugat-európai majd észak-amerikai utazást tett. 1833-ban az ő kezdeményezésére alakult meg Kolozsváron a Nemzeti Casino, majd a Vívó Intézet és az Asszonyi Olvasó Egylet.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés