Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

1788. június 22-én született Erdőszentgyörgyön, székely ezermester, mechanikus.

Inasként járva Európát rengeteg gyakorlati ismeretet szerzett az órás és lakatos mesterségben. Erdélybe visszatérve építészként és műszerészként tevékenykedett. 1818-ban felépítette a régi marosvásárhelyi Maros-hidat, az úgynevezett Bodor-hidat, amely 8 méter széles, 63 méter hosszú fából készült vasszög nélkül épült híd volt, amely 1900-ig volt használatban. Életének legfőbb alkotása a marosvásárhelyi zenélő kút volt. Templomi orgonákat épített, gazdasági gépeket szerkesztett.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés