Veszélyességi pótlék jár a Székelyföldön szolgálatot teljesítő hatóságiaknak?

Megerősítette a Szociáldemokrata Párt (PSD) háromszéki elnöke, hogy „veszélyességi bérpótlékot” kapnak a Hargita és Kovászna megyében dolgozó rendőrök és csendőrök.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján a Digi 24 televízió kampányműsoránk egy részletét játszotta le az újságíróknak, amelyben Horia Grama, a (PSD) Kovászna megyei elnöke és képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a Kovászna megyében hatalmas a pedagógushiány, főleg romántanárból van kevés a magyar és a román tagozaton is.

A képviselőjelölt azt javasolta: mivel a csendőrök és a rendőrök 25 százalékos bérpótlékot kapnak Hargita és Kovászna megyében, hasonló ösztönző bónuszt ajánljon fel az állam a két megyébe szegődő pedagógusoknak is.

„Mindig sejtettük, hogy a két székely megyében pluszpénzt kapnak a rendőrök és a csendőrök, bár úgy tudtam, hogy ezt korábban Vasile Blaga akkori belügyminiszter megszüntette. Ezek szerint mégsem. Nincs lehetőség ezt leellenőrizni, ám sokatmondó Grama televíziós nyilatkozata” – fogalmazott Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere emlékeztetett, hogy tavaly a sajtóban nyilvánosságra került a megyei rendőrparancsnokok fizetése, és a Hargita megyei rendőrfőkapitány állt a lista élén. Szerinte többek között ezért sem támogatja a románság Székelyföld autonómiájának ügyét.

Szerző: Bíró Blanka

Forrás: szekelyhon.ro

2016.12.05.