SIC.HU - népszerű levelezőrendszer, idén ingyenes honlapnév-bérlés

Hírek Találatok: 3622

A Székelyföldért Társaság közleménye

A Székelyföldért Társaság, partnerségben a Székely Nemzeti Tanáccsal közel két éve indított el a www.sic.hu címen két szolgáltatást.

Egyik egy ingyenes levelező-rendszer, aminek mára közel nyolcszáz felhasználója van, ami első látásra akar nagy számnak is nevezhető, de ha a világon élő székelyek számát nézzük, akkor önelégültségre semmi ok, van még munkánk bőven, ha el akarjuk érni bár azt, hogy akiknek még nincs elektronikus postafiókjuk, azok jelentős része ott nyisson egyet.

A másik szolgáltatást egyfajta előszobának szántuk, míg más, saját állammal nem rendelkező népekhez hasonlóan sikerül elérni azt, hogy a székely népnek is legyen saját internetes tartományneve, a .sic. Addig is eme szolgáltatás révén mindenkinek lehetősége van <név>.sic.hu típusú honlap-nevet bérelni, s ezáltal már honlapja nevével jelezni, hogy kötődik a székely néphez, illetve Székelyföldhöz.

Az egész rendszer működtetése nyilván pénzbe kerül, ezért döntöttünk úgy, hogy a levelező-rendszert ingyen bocsátjuk bárki rendelkezésére (legyen az természetes személy avagy cég), ellenben a honlap-neveket egy szerény éves bér fejében lehessen igényelni. Ez egy kényszer-helyzet, s azóta is keressük a lehetőségét annak, hogy a honlapnevek használatát is ingyenessé tegyük, azért, hogy ezzel az új lehetőséggel minél többen élni tudjanak, hisz a székely öntudat erősítése, illetve a székelyek nemzetközi megismertetése egyaránt célunk.

Ilyen előzmények után örömmel tudatjuk, hogy a Székelyföldért Társaság és az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület tavalyi kezdeményezésének köszönhetően (ami az Autonómia Alap létrehozását és fenntartását célozza), hála az Alapba befolyt támogatásoknak, akik az idén foglalnak sic.hu kiterjesztésű honlap-nevet, azok számára az első évben a név használata ingyenes. Akik élni akarnak ezzel a lehetőséggel csak annyit kell tegyenek, hogy a név lefoglalásakor kifizetésnél a banki átutalást választják, majd a sikeres foglalás után nem fizetnek, hanem a levélben megkapott proforma számlát elküldik a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Bízunk benne, hogy az alapba folyamatosan befolyó támogatások lehetővé teszik majd, hogy az ingyenességet a következő években is fenn tudjuk tartani.

Érd, 2016. március 18.

György-Mózes Árpád

elnök

Székelyföldért Társaság